Trebat će vam:
1 žlica maslaca
2 režnja češnjaka
1 manji žuti luk
130 g žutog senfa
80 ml kvalitetnog jabučnog octa
60 g smeđeg šećera
1 žlica ljutog umaka na bazi octa
sol i papar
Priprema:
Otopite maslac u lončiću na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i luk te pustite da se kratko pirjaju. Ulijte zatim senf, šećer, ocat i ljuti umak. Pustite da krčka na srednje jakoj vatri oko 10 minuta u povremeno miješanje. Pripazite da ne zagori i po potrebi smanjite vatru. Štapnim mikserom zatim usitnjavajte sve dok umak ne postane gladak, a ako želite malo rjeđi umak, dodajte malo vode i promiješajte. Dovršite sa soli i paprom. Premjestite u steriliziranu staklenku i čuvajte u hladnjaku do mjesec dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....