Trebat će vam:
250 ml vrhnja za šlag
100 g šećera
prstohvat soli
5 velikih žumanjaka
80 g meda
500 g sira ricotte
iscijeđeni sok limuna
40 g pistacija (sitno narezanih)
100 g trešanja
1 vanilin šećer
Priprema:
Na laganoj vatri zagrijte vrhnje za šlag, šećer i prstohvat soli. U međuvremenu izmiksajte žumanjke dok ne postanu bljeđi i kremastiji, dobro pazeći kako vrhnje ne bi zakuhalo. Maknite posudu s vatre i pričekajte da se temperatura malo snizi konstantno miješajući pa umiješajte žumanjke. Pazite da vrhnje ne bude prevruće jer će vam se inače jaja grudati. Konstantnim miješanjem morate postići glatku kremu (ako vam je vrlo rijetka, dodajte jednu žličicu gustina), stavite ponovno na vatru, a zatim pustite da odstoji kojih pola sata. Kad se krema zgusne i ohladi, stavite je u blender zajedno s medom, ricottom i limunovim sokom, a nakon što dobijete jednoličnu smjesu, umiješajte pistacije i komadiće trešanja. Izlijte u plastične posude, prekrijte folijom, a svaka četiri sata možete malo promiješati smjesu kako biste razbili ledena stakalca. Ostavite u ledu najmanje 12 sati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....