PROVJERENI RECEPT

Ovog vikenda radimo omiljene štruklje s jabukama po tradicionalnom receptu kalničkih kuharica

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Štruklje prije pečenja možete premazati vrhnjem ili rastopljenom masti s vrhnjem

Za tijesto će vam trebati:

1 kg oštrog brašna
2 jaja
1 žlica masti
sol
mlaka voda

Za nadjev:

1 kg jabuka
šećer

Za premaz:

vrhnje ili rastopljena mast s vrhnjem

Priprema:

Zamijesite mekano tijesto od navedenih sastojaka tako da se ne lijepi za prste i ostavite da odstoji barem pola sata. Platneni stolnjak posipajte s malo brašna i na njemu razvucite tijesto da bude što tanje i obrežite rubove. Jabuke naribajte i ocijedite stiskajući ih rukom i dodajte šećera po želji. Stavite nadjev s jedne i druge strane tijesta (20-30 cm sa svake strane). Preklopite praznu stranu i poškropiti rastopljenom mašću. Zatim tijesto podijelite na komade željene veličine režući rubom tanjura za kavu (mora biti tanki rub tanjura). Stavite u namašćen i pobrašnjen lim (protvanj) za pečenje. Prije stavljanja u pećnicu štruklje premažite vrhnjem ili rastopljenom mašću pomiješanom s vrhnjem. Pecite oko 45 minuta na 180˚C odnosno dok ne porumene.

PRIČU O TAJNAMA KALNIČKE KUHINJE PROČITAJTE OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:43