Za praline s jagodom trebat će vam:
100 g slatkog vrhnja
300 g bijele čokolade
50 g arome jagode
30 g likera od jagode
Priprema:
Slatko vrhnje zagrijte no pripazite da ne zavrije. Kada je dovoljno vruće, u njega dodajte 100 g bijele čokolade i dobro promiješajte kako bi se čokolada otopila i komadići ne bi zapinjali pri punjenju kalupa. Otopite 200 g bijele čokolade na pari. Čokolada bi trebala doseći temperaturu od 28,5 stupnjeva. Čokoladu rasporedite po kalupu, kalup okrenite naopačke kako bi višak iscurio, a zatim nekoliko puta lupite kalupom po radnoj površini kako biste izbacili mjehuriće zraka iz čokolade. Spremite u hladnjak i pustite da se stisne, punite dobivenom kremom od jagoda, ponovno ohladite, a zatim napravite dno od ostatka čokolade i spremite u hladnjak na najmanje pet sati kako bi se čokolada dobro stisnula.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....