KALNIČKA KUHINJA

Imamo recepte za tradicionalne kalničke cicmare s pšeničnim ili kukuruznim brašnom

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Za ovo jednostavno tradicionalno jelo trebat će vam svega nekoliko sastojaka, a kada je gotova, cicmaru možete premazati pekmezom

Za kukuruznu cicmaru trebat će vam:

1 jaje

malo soli

200 ml domaćeg vrhnja

0,5 l kiselog mlijeka

500 g kukuruzne krupice

1 žličica sode bikarbone

Priprema:

Jaje, sol, vrhnje i kiselo mlijeko zamutite pa u to postupno dodajte kukuruznu krupicu i na kraju sodu bikarbonu. Izlijte u prethodno namašten lim za pečenje. Na smjesu odozgo stavite šljive. Stavite peći u pećnicu na 190°C oko pola sata. Nakon što je kolač pečen, može se još premazati pekmezom.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Za cicmaru s pšeničnim brašnom trebat će vam:

1 jaje

malo soli

200 ml domaćeg vrhnja (mali dio ostaviti)

0,5 l kiselog mlijeka

400 g oštrog brašna

1 prašak za pecivo (ili 1 žličica sode bikarbone)

Priprema:

Jaje, sol, vrhnje i kiselo mlijeko zamutite i u to dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Izlijte u prethodno namašten lim za pečenje i stavite vrhnje žličicom naokolo po smjesi. Stavite peći u pećnicu na 190°C oko pola sata.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 20:11