RIBA NA STOLU

Inćuni u hrskavom omotaču uvijek su dobra ideja, odlični su uz krumpir salatu

 Laura Brambilla/Getty Images/istockphoto
Koristiti možete i drugu sitnu ribu poput, primjerice, srdele, a kombinaciji možete dodati i kolutiće lignje

Trebat će vam:

500 g inćuna

250 g glatkog brašna

500 ml ledene vode

1 jaje

malo soli

Ulje za prženje

Priprema:

Inćune očistite i izvadite. U veću posudu stavite oko pola litre hladne vode, ako je potrebno dodajte i kockice leda. U vodu dodajte i jaje, a zatim lagano umiješajte brašno. Moralo bi ostati malo grudasto, ali trebali biste dobiti gustu smjesu. Ulje dobro zagrijte. Ribu umočite u smjesu i pržite u ulju dok ne poprimi boju. Stavite ju najprije na papirnati ručnik, posolite dok je još vruća i poslužite uz umak prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 08:39