SALATA

Insalate gamberetti

 Marko Miščević
Talijanski okusi!

Trebat će vam:

40 g iceberg salate
20 g mrkve (rezane julienne)
20 g crvenog zelja

Za dressing:

40 ml maslinova ulja
20 ml meda
12 ml soka od limuna

Još:

300 g gambera
4 ml maslinova ulja
glavica ljubičastog luka
60 g domaćih krutona
sol, papar

Marko Miščević

Priprema:

U zdjeli izmiješati iceberg salatu, mrkvu i crveno zelje te staviti na tanjur/zdjelicu. U maslinovo ulje dodati sok od limuna te dobro umiješati med kako biste dobili tekući dressing. Na tavici zagrijati maslinovo ulje, popirjati luk te dodati gambere. Kada su gamberi pri kraju, na tavicu dodati krutone da povuku aromu gambera i pirjanog luka. Ispečene gambere i domaće krutone položiti preko salate te sve zajedno začiniti domaćim dressingom. J

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 16:28