Trebat će vam:
2 žlice maslinova ulja
1 glavica luka
400 g cherry rajčica
55 g očišćenih kalmata maslina
2 žlice kapara
1 žličica soli
200 ml vode
15 g peršina
500 g pappardella
120 g grčkog jogurta
Priprema:
U velikoj tavi najprije zagrijte maslinovo ulje. Kad je ulje dovoljno zagrijano, dodajte sjeckani luk i pirjajte oko osam minuta. Povremeno promiješajte, ali pustite da se luk karamelizira. Dodajte rajčice, masline, kapare i pola žličice soli. Pirjajte još tri do četiri minute, dok rajčice ne postanu gnjecave. Dodajte vodu i pustite da se kuha dok se ne pojave mjehurići. Vatru smanjite na srednju jačinu, na tavu stavite poklopac i kuhajte oko 10 minuta. Poklopac odstranite, kuhajte još četiri do pet minuta dok umak ne postane gust pa na kraju umiješajte sitno sjeckani peršin. Dok se umak kuha, u velikom loncu zagrijte dobro posoljenu vodu. Kada proključa, dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju. Kada je gotova, tjesteninu procijedite i pomiješajte s umakom. Poslužite uz žlicu jogurta i pospite svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....