OBOŽAVAMO OVO

Inspirirani Ottolenghijevim receptom, danas kuhamo brzu tjesteninu s rajčicom i maslinama

Fotografija je simbolična
 Memo84/
Kako bi imalo još bolji okus, chef Ottolenghi u svoje jelo dodaje i začin harissu pa, ako vam je pri ruci, ubacite ga i vi

Trebat će vam:

2 žlice maslinova ulja

1 glavica luka

400 g cherry rajčica

55 g očišćenih kalmata maslina

2 žlice kapara

1 žličica soli

200 ml vode

15 g peršina

500 g pappardella

120 g grčkog jogurta

Priprema:

U velikoj tavi najprije zagrijte maslinovo ulje. Kad je ulje dovoljno zagrijano, dodajte sjeckani luk i pirjajte oko osam minuta. Povremeno promiješajte, ali pustite da se luk karamelizira. Dodajte rajčice, masline, kapare i pola žličice soli. Pirjajte još tri do četiri minute, dok rajčice ne postanu gnjecave. Dodajte vodu i pustite da se kuha dok se ne pojave mjehurići. Vatru smanjite na srednju jačinu, na tavu stavite poklopac i kuhajte oko 10 minuta. Poklopac odstranite, kuhajte još četiri do pet minuta dok umak ne postane gust pa na kraju umiješajte sitno sjeckani peršin. Dok se umak kuha, u velikom loncu zagrijte dobro posoljenu vodu. Kada proključa, dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju. Kada je gotova, tjesteninu procijedite i pomiješajte s umakom. Poslužite uz žlicu jogurta i pospite svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 21:38