PROVJERENI RECEPT

Irske palačinke s krumpirom i sirom slastan su popodnevni zalogaj ili brzi ručak

 Berislava Picek/Cropix
Mlaćenica ili stepka dobiva se tijekom proizvodnje maslaca, gušća je i kremastija od mlijeka, a može ga i zamijeniti u brojnim jelima

Za 20-ak manjih komada trebat će vam:

240 g pirea od krumpira

240 g naribanog sirovog krumpira

200 g brašna

1 žličica sode bikarbone

1 žličica soli

230 ml mlaćenice

ulje za pečenje

Priprema:

Naribajte krumpir i stavite na čistu krpu te iz njega dobro ocijedite višak vode. Stavite u posudu s pireom, brašnom, žličicom soli i sodom bikarbonom. Dobro promiješajte sastojke pa dodajte i mlaćenicu. Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Zagrijte ulje u tavi na slabijoj vatri pa žlicom pažljivo izlijte smjesu na nekoliko mjesta da dobijete više manjih palačinki. Pecite sa svake strane po pet minuta dok ne poprime boju tamnog zlata i naribani krumpir ne bude pečen. Poslužite tople.

Savjet više!

U smjesu možete dodati i naribanog sira, a ako nemate mlaćenice, jednostavno pomiješajte jednaku količinu mlijeka s dvije žlice bijelog octa ili limunova soka, pustite da pet minuta stoji pa dodajte u smjesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 16:21