1 kg starog kruha
100 g špeka ili slanine
2 luka
3 režnja češnjaka
vezica peršinova lista
3 jaja
50 g brašna
300 ml mlijeka
50 g svinjske masti
50 g krušnih mrvica
prstohvat soli
prstohvat papra
Kruh, koji može biti star i dan-dva, izrežite na kockice, stavite na lim i osušite u pećnici zagrijanoj na 140 Celzijevih stupnjeva 30 minuta. Na žlici svinjske masti pirjajte na kockice izrezan luk i špek, a na kraju kratko propirjajte češnjak. Ugrijte mlijeko. Posušeni kruh posolite i popaprite, prelijte toplim mlijekom i prethodno pirjanim lukom, špekom i češnjakom. Pustite da odstoji nekoliko minuta da kruh upije mlijeko, a potom dodajte jaja i sitno sjeckani peršin te sve umijesite. Ako je smjesa previše mokra, pospite s malo krušnih mrvica i brašna. Aluminijsku foliju premažite svinjskom mašću, od smjese kruha oblikujte štrucu pa je obložite folijom i zatvorite krajeve. Pecite na limu u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 Celzijevih stupnjeva 40 minuta. Po želji foliju otvorite i zapecite koricu još nekoliko minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....