Za ovo palimo pećnicu

Iskoristite krupniju tjesteninu kako biste spremili jelo s kremastim umakom od piletine

Bilo da piletinu ispečete sami ili je na tržnici kupite već pečenu, nema razlike, savršeno će se uklopiti

Pripremite dublju posudu za pečenje i tjesteninu koju ste napunili nadjevom od piletine, ricotte i mozzarelle uredno posložite u posudu, prelijte umakom od začina, vrhnja i parmezana te pospite krušnim mrvicama. Pustite da se sve zapeče kako biste dobili hrskavu koricu na površini jela. Ovo će jelo oduševiti čak i one najmlađe!

Kremasta tjestenina s piletinom

Priprema: 10 minuta • Pečenje: 40 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:
340 g tjestenine u obliku školjke
2 žlice maslaca
3 režnja češnjaka
pola žličice soli
četvrt žličice papra
40 g ribanog parmezana
650 ml vrhnja s visokim postotkom masnoće
400 g ricotta sira
120 g mozzarelle
600 g pečene piletine
krušne mrvice

Pečenu piletinu istrgajte na komadiće. Zagrijte pećnicu na 175 °C i namastite veliku posudu za pečenje. Zakuhajte u velikom loncu posoljenu vodu. Kuhajte tjesteninu dok ne bude al dente, oko osam minuta. Ocijedite i ostavite sa strane. U međuvremenu otopite maslac u loncu na srednjoj vatri. Dodajte usitnjeni češnjak i pirjajte dok ne zamiriše. U lonac dodajte sol, crni papar, parmezan i vrhnje. Dobro promiješajte i pustite da zakuha. Nastavite miješati dok se parmezan ne otopi i ostavite sa strane. U velikoj zdjeli pomiješajte ricottu, trećinu usitnjene mozzarelle i narezanu piletinu. Dobro promiješajte. Dno pripremljene posude za pečenje premažite s pola umaka od vrhnja. Dodajte mješavinu piletine i sira u svaki komad tjestenine. Ponavljajte dok ne napunite sve školjke, a zatim ih stavite u posudu za pečenje. Preostalim umakom prelijte školjke i na vrh stavite ostatak mozzarelle i pospite krušne mrvice. Pecite 30 minuta, dok sir ne porumeni i krušne mrvice se ne zapeku.

image
From_my_point_of_view/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 08:15