1 veća tikvica
1/2 manjeg poriluka
2 žličice kapara
4-5 slana inćuna
2 dl ribljeg temeljca ili vode
1 češanj češnjaka
manji stručak svježeg peršinovog lista
2 deblja fileta zamrznutog lososa
malo maslinovog ulja
+ rižini rezanci
Na ulju na laganoj vatri zapecite oprani i nasjeckani poriluk. Kada je omekšao nakon 5 minuta, dodajte mu kapare i inćune, još sve zapecite par minuta pa dodajte temeljac i pričekajte da zavrije. Sada stavite tikvicu narezanu na kockice pa sve kuhajte oko 5 minuta pazeći da se tikvica ne prekuha. Dodajte oprani svježi peršinov list, protisnite češnjak i prođite umak štapnim mikserom dok ne postane kremast. Na kraju ubacite na kockice narezani losos i kuhajte još kratko dok se losos ne skuha. Poslužite uz rižine rezance.
BRZI RUČAK
Iskoristite ribu iz zamrzivača i napravite kemasti umak od tikvica i lososa s rižinim rezancima
Nastasja Chiara Petrić pokazala nam je kako smrznuta riba može biti jako ukusna u jelima
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....