BRZI RUČAK

Iskoristite ribu iz zamrzivača i napravite kemasti umak od tikvica i lososa s rižinim rezancima

 Berislava Picek/Cropix/
Nastasja Chiara Petrić pokazala nam je kako smrznuta riba može biti jako ukusna u jelima

1 veća tikvica
1/2 manjeg poriluka
2 žličice kapara
4-5 slana inćuna
2 dl ribljeg temeljca ili vode
1 češanj češnjaka
manji stručak svježeg peršinovog lista
2 deblja fileta zamrznutog lososa
malo maslinovog ulja
+ rižini rezanci

Na ulju na laganoj vatri zapecite oprani i nasjeckani poriluk. Kada je omekšao nakon 5 minuta, dodajte mu kapare i inćune, još sve zapecite par minuta pa dodajte temeljac i pričekajte da zavrije. Sada stavite tikvicu narezanu na kockice pa sve kuhajte oko 5 minuta pazeći da se tikvica ne prekuha. Dodajte oprani svježi peršinov list, protisnite češnjak i prođite umak štapnim mikserom dok ne postane kremast. Na kraju ubacite na kockice narezani losos i kuhajte još kratko dok se losos ne skuha. Poslužite uz rižine rezance.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 04:33