Sastojci:
artičoke
kvasina, bijela
voda
češnjak
maslinovo ulje
peršinov list
origano
maslinovo ulje
sol
100 g mlade zelene pšenice ili bulgura
8 cherry rajčica
1 svježi krastavac
2 mlada luka
vezica peršinova lista
1 žlica nasjeckane mente
1 limun
maslinovo ulje
Artičoke očistiti tako da im se uklone vanjske, tvrđe latice, a gornji dio odreže, stabljiku oguliti. Staviti ih u vodu u koju ste dodali limunov sok tako da ne potamne. U loncu zakuhati kvasinu s vodom u omjeru 2:1 pa dodati artičoke i kuhati ih dok ne postanu mekane oko deset minuta. Artičoke izvaditi i ocijediti pa ih začiniti solju, peršinovim listom, origanom, češnjakom i maslinovim uljem. Staviti ih u sterilizirane staklenke i preliti ih maslinovim uljem. Čuvati ih u hladnjaku. Pšenicu staviti u lonac s hladnom vodom i kada zavrije, kuhati oko 15 minuta. Ocijediti je. Na sitno narezati krastavac i rajčicu te mladi luk pa pomiješati s pšenicom. Dodati nasjeckani peršinov list i mentu. Začiniti limunovim sokom i maslinovim uljem. Kada je sezona, dodati i sjemenke nara. Poslužiti salatu s mariniranim artičokama.
DIVNE ARTIČOKE
Iskoristite svibanj i pripremite marinirane artičoke s tabbouleh salatom
Mateja Domitrović svojevremno je pripremila ukusne artičoke sa osvježavajućom salatom
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....