Trebat će vam:
2,5 kg janjećeg buta
300 g koromača
350 g artičoke iz marinade
1 cvijet suhog anisa
crni i rozi papar
korica 1/4 naranče
vezica timijana
1 grančica ružmarina
450 ml crnog dalmatinskog vina
10 g šećera
250 g višanja
200g kuhanog krumpira
200g kuhanog slanutka
30g maslaca
sol, papar
Priprema:
Janjeći but začinite ružmarinom i timijanom i pecite u pećnici dok ne postane mekan. Za to vrijeme na tavici sotirajte koromač i artičoke. Vino začinite korijandrom, anisom, crnim i rozim paprom te koricom naranče, dodajte šećer pa ga iskuhavajte dok ne postane gust. Začine zatim maknite iz vina, dodajte očišćene višnje, kratko prokuhajte i usitnite štapnim mikserom. Poslužite uz pire od kuhanog krumpira i slanutka koje ste pomiješali s maslacem i začinili soli i paprom.
NEDJELJNI RUČAK
Iskoristite zadnje ovogodišnje višnje pa od njih napravite gusti umak i poslužite uz janjetinu
Recept za janjeći but s umakom od višanja s nama je podijelila chefica Ružića Jukičić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....