NEDJELJNI RUČAK

Iskoristite zadnje ovogodišnje višnje pa od njih napravite gusti umak i poslužite uz janjetinu

 Tom Dubravec/Cropix/Cropix
Recept za janjeći but s umakom od višanja s nama je podijelila chefica Ružića Jukičić

Trebat će vam:

2,5 kg janjećeg buta
300 g koromača
350 g artičoke iz marinade
1 cvijet suhog anisa
crni i rozi papar
korica 1/4 naranče
vezica timijana
1 grančica ružmarina
450 ml crnog dalmatinskog vina
10 g šećera
250 g višanja
200g kuhanog krumpira
200g kuhanog slanutka
30g maslaca
sol, papar

Priprema:

Janjeći but začinite ružmarinom i timijanom i pecite u pećnici dok ne postane mekan. Za to vrijeme na tavici sotirajte koromač i artičoke. Vino začinite korijandrom, anisom, crnim i rozim paprom te koricom naranče, dodajte šećer pa ga iskuhavajte dok ne postane gust. Začine zatim maknite iz vina, dodajte očišćene višnje, kratko prokuhajte i usitnite štapnim mikserom. Poslužite uz pire od kuhanog krumpira i slanutka koje ste pomiješali s maslacem i začinili soli i paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 23:22