Top doručak

Ispecite jednostavnu kajganu s gljivama koje vjerojatno nikad niste ovako pripremali

 Berislava Picek/Cropix
Kad su gljive u pitanju, kajgane se najčešće pripremaju s vrganjima ili šampinjonima, no ova je s bukovačama i kesten gljivama

Kreće sezona gljiva, a s njima i priprema raznih rižota, gulaša i gustih ukusnih juha, ali ako ste u strci s vremenom gljive uvijek možete brzo pripremiti s jajima u tavi. Kajgana odlično paše uz vrganje, pa i šampinjone, a jeste li je ikada pripremili s bukovačama i kesten gljivama? Donosimo vam super brz i jednostavan recept za ovo ukusno jelo koje nam je pripremio bračni par Tomislav i Jelena Skupnik, koji pored Jastrebarskog uzgajaju desetak vrsti gljiva.

image
Berislava Picek/Cropix

Trebat će vam:

2 žlice masti
kraljevske bukovače
kesten gljive
nekoliko šnita špeka
3 jaja
sol i papar

image
Berislava Picek/Cropix

Priprema:

Zagrijte dvije žlice masti na tavi.

Narežite kesten gljive tako da imaju i klobuk i stapke. Kraljevske bukovače narežite na ploške.

Zamutite jaja.

Popržite gljive dok ne pozlate, ubacite slaninu narezanu na trakice, ulijte umućena jaja i pecite nekoliko minuta. Posolite i popaprite.

Poslužite toplo.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 18:04