Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 15 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
1 glavica luka
500 g hokaido buče
6 žlica ulja
800 ml povrtnog temeljca
250 ml vrhnja za šlag
10 cm svježeg đumbira
2 češnja češnjaka
sol i papar
2 prstohvata cimeta
4 žlice vrhnja za kuhanje
4 žlice bučinih golica (koštica)
Priprema:
Buču prepolovite, maknite koštice, narežite na kriške i ogulite pa ih narežite na kockice. Ogulite luk, češnjak i đumbir pa ih nasjeckajte. Ugrijte ulje u posudi, dodajte luk, pa dinstajte pet minuta, dodajte češnjak i đumbir, pa još prodinstajte. Dodajte pomiješani temeljac s vrhnjem pa na kraju kocke buče. Kuhajte na laganoj vatri dok buča ne postane mekana. Potom začinite solju, paprom i prema ukusu cimetom. Juhu usitnite štapnim mikserom ili u blenderu. Rasporedite je po tanjurima pa površinu pokapajte vrhnjem za kuhanje i nasjeckanim bučinim golicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....