2 bijela bubrega
2 komada brizla
100 g glatkog brašna
100 g rižina brašna
pola litre hladne vode
1 jaje malo soli
Brizle i bijele bubrege potopite u mli - jeku na pola sata, blanširajte ih i kad se ohlade, očistite od opni i narežite na ploške (bijele bubrege malo tanje). Za tempuru: pomiješajte po 100 g glatkog i 100 g rižina brašna. U veću ovalnu posudu dodajte pola litre hladne vode (možete je ohladiti kockicama leda) i umutite hladno jaje (iz hladnjaka) s malo soli. Zatim lagano umiješajte brašno tako da ostane malo grudasto. U ovako pri - premljenoj tempuri možete pohati povrće, sitnu ribu i morske plodove. Ulje zagrijte na temperaturu od oko 170 Celzijevih stupnjeva. Ulje je ispravne temperature ako se kapljica tempura smjese, kada je kapnemo u zagrijano ulje, vrati s polovice dubine na površinu - ako padne na dno, ulje je prehladno. Dobro osušene ploške brizli i bijelih bubrega umačite u tempuru i pržite. Poslužite s bijelim umakom po želji (tartar, svijetli BBQ umak, s vlascem itd.)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....