2, 3 režnja češnjaka
100 g smeđih šampinjona
100 g maslaca
300 g bijelog bubrega
50 ml bijelog suhog vina
prstohvat šafrana
80 ml temeljca
30 ml maslinova ulja
250 ml mlijeka
Topla marinada:
100 ml bijelog suhog vina
10 zrna bijelog papra
4, 5 grančica majčine dušice
1 žlica dalmatinske mješavine začina
Bijele bubrege prvo potopite u mlijeku oko 30 minuta, potom ih blanširajte nekoliko minuta u toploj marinadi. U većem loncu dodajte dovoljno vode da mogu prekriti bubrege, posolite, dodajte začinsku mješavinu i bijelo vino. Neka sve zavre. Blanširane bubrege pustite da se malo ohlade, ogulite vanjsku opnu i narežite na deblje medaljone. U dubljoj tavici otopite 50 g maslaca pomiješanog s maslinovim uljem i kratko popecite medaljone sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Potom ih izvadite. Na toj masnoći prepržite luk, dodajte vino i temeljac i prstohvat šafrana. Kada se sok malo reducira, dodajte medaljone i lagano pirjajte oko 15 minuta. Bijele bubrege potom izvadite i stavite na toplo mjesto. U međuvremenu na maslacu prepržite šampinjone narezane na deblje komade, dodajte pred kraj češnjak narezan na sitno te ubacite u glavni umak. U međuvremenu skuhajte tagliatelle i procijedite ih. Bijele bubrege izvadite iz tavice, umiješajte vruće tagliatelle kako bi se proželi s umakom i vratite bubrege. Dodajte žlicu maslaca i sve lagano promiješajte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....