DANAS KUHAM

JABUKE U ŠLAFROKU PO RECEPTU BRANKA OGNJENOVIĆA: Poslužite ih s umakom od šumskog voća!

 Biljana Gaurina / Hanza Media
Za martinjsko okupljanje nije potrebno imati vinograd, klet ni vinski podrum. Treba samo nabaviti demižonku i okupiti ekipu te osigurati hranu koja također 'voli popiti' nekoliko gutljaja vinčeka.

Umutiti tijesto nešto gušće nego za palačinke s time da je bjelanjke najbolje istući pa snijeg dodati na kraju u tijesto, čime se postiže rahlost. Jabukama izdubiti unutrašnjost s košticama, oguliti ih i narezati na ploške. Umakati jabuke u pripremljeno tijesto i peći u ulju. Ocijediti ih na kuhinjskom ubrusu i poslužiti s umakom od šumskog voća; voće se ukuha s malo šećera, vanilin šećera, malo vode ili slatkog vina dok se umak ne zgusne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 21:00