MALO DRUGAČIJE JAGODE

JAGODE NA SLANO: Hladna juha od jagoda

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Vrijeme je da isprobate nešto drukčije i jagode pripremite s piletinom, svinjetinom, na tostevima, u rižotima i juhama!
500 g jagoda
200 ml vode
1 žlica meda po izboru ili nekog drugog prirodnog sladila
sok pola limuna
5 - 6 listova bosiljka
prstohvat papra

Zagreb, 200418.
Slavica Sagolj napravila je slana jela s jagodama; hladnu juhu od jagoda, rizoto, sendvice s jagodama sparogama, articokama, salatu s jagodama, orasima i krekerima i sporo pecena svinjetina s umakom od jagoda.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Jagode dobro oprati, očistiti od peteljki, presjeći na pola i staviti u blender. Dodati vodu, med, sok od limuna, bosiljak i papar te kratko miksati. Servirati u tanjur te malo začiniti balzamičnim octom. Ako ostane juhe, potrebno ju je staviti u hladnjak, gdje može stajati jedan dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 13:57