1 pačja prsa
500 g jagoda
1 glavica ljubičastog luka
500 g boba
1 limun
3 žlice maslinova ulja
sol i papar
nekoliko listića metvice
Sjemenke boba izvadite iz mahuna pa ih dodatno očistite jer vam treba samo sredina sjemenki koje blanširajte u slanoj vodi. Ocijedite ih i ostavite sa strane. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Prsa operite, posušite papirnatim ručnikom i kožu oštrim nožem zarežite u obliku rešetke. Pržite ih na tavici bez masnoće. Najprije stavite kožu na dolje i pržite 3 - 4 minute. Okrenite na mesnatu stranu i pržite 3 minute. Stavite ih s mesnatom stranom prema dolje u lim za pečenje i pecite u pećnici dvadesetak minuta. Izvadite ih i zamotajte u foliju da se ohlade. Potom ih narežite na tanke šnite, koje narežite na prutiće. Jagode očistite i narežite na četvrtine. U zdjelici pomiješajte limunov sok i maslinovo ulje. Dodajte sol i papar. U zdjelu stavite jagode, pačja prsa i bob pa prelijte dobivenim dresingom. Prije posluživanja salatu ukrasite s nekoliko listića metvice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....