MALO DRUGAČIJE JAGODE

JAGODE NA SLANO: Rižoto od jagoda

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Vrijeme je da isprobate nešto drukčije i jagode pripremite s piletinom, svinjetinom, na tostevima, u rižotima i juhama!
mala glavica luka
100 g maslaca
300 g arborio riže
100 ml bijelog vina
250 - 300 ml povrtnog temeljca
350 g jagoda
150 g svježe naribanog parmezana
sol
papar

Zagreb, 200418.
Slavica Sagolj napravila je slana jela s jagodama; hladnu juhu od jagoda, rizoto, sendvice s jagodama sparogama, articokama, salatu s jagodama, orasima i krekerima i sporo pecena svinjetina s umakom od jagoda.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

U veću posudu staviti pola napisane količine maslaca i sitno nasjeckan luk te ga lagano popržiti, nakon par minuta dodati rižu te je pirjati oko pet minuta. U posudu dodati vino te kuhati i miješati dok vino ne ispari, dovoljno je nekoliko minuta. Kad je vino isparilo, rižu podlijevati povrtnim temeljcem, pritom paziti da se riža ne raskuha. Dovoljno je 10 - 15 minuta. Nakon tog vremena dodati sitno nasjeckane jagode i svježe nariban parmezan. Kuhati oko 2 minute, maknuti s vatre te dodati preostali maslac i lagano promiješati. Pustiti da nekoliko minuta odstoji te servirati. Posuti svježe naribanim parmezanom te preliti acetom balsamicom ili maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 06:59