mala glavica luka 100 g maslaca 300 g arborio riže 100 ml bijelog vina 250 - 300 ml povrtnog temeljca 350 g jagoda 150 g svježe naribanog parmezana sol papar |
U veću posudu staviti pola napisane količine maslaca i sitno nasjeckan luk te ga lagano popržiti, nakon par minuta dodati rižu te je pirjati oko pet minuta. U posudu dodati vino te kuhati i miješati dok vino ne ispari, dovoljno je nekoliko minuta. Kad je vino isparilo, rižu podlijevati povrtnim temeljcem, pritom paziti da se riža ne raskuha. Dovoljno je 10 - 15 minuta. Nakon tog vremena dodati sitno nasjeckane jagode i svježe nariban parmezan. Kuhati oko 2 minute, maknuti s vatre te dodati preostali maslac i lagano promiješati. Pustiti da nekoliko minuta odstoji te servirati. Posuti svježe naribanim parmezanom te preliti acetom balsamicom ili maslinovim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....