![28336434](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/03/k_28336434_640.jpg)
350 g pilećeg filea 4 žlice soja sosa 300 g jagoda 150 g gorgonzole 50 g potočarke 1 velika šaka rikole 4 - 5 komada rotkvica šaka oraha 100 g kus-kusa maslinovo ulje velika žlica senfa 3 do 4 žlice jabučnog octa |
![Zagreb, 200418.
Slavica Sagolj napravila je slana jela s jagodama; hladnu juhu od jagoda, rizoto, sendvice s jagodama sparogama, articokama, salatu s jagodama, orasima i krekerima i sporo pecena svinjetina s umakom od jagoda.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/5/8/12/sagolj_jagode7-200418.jpg)
Piletinu izrezati na prutiće i začiniti soja sosom. Dok se piletina marinira, oprati obje vrste salate i pripremiti kus-kus prema uputama na pakiranju. Zagrijati gril tavu i ispeći piletinu. U veliku zdjelu staviti obje vrste salate, rotkvicu narezati na kolutiće, gorgonzolu na kockice. Dodati kus kus, orahe, jagode narezane na četvrtine i ispečenu piletinu. U zdjelicu staviti senf, maslinovo ulje i jabučni ocat, dobro promiješati i začiniti salatu. Sve lagano promiješati i servirati. Isto tako salatu umjesto jabučnog octa možete začiniti i limunovim sokom
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....