MALO DRUGAČIJE JAGODE

JAGODE NA SLANO: Salata s jagodama, piletinom i gorgonzolom

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Vrijeme je da isprobate nešto drukčije i jagode pripremite s piletinom, svinjetinom, na tostevima, u rižotima i juhama!
350 g pilećeg filea
4 žlice soja sosa
300 g jagoda
150 g gorgonzole
50 g potočarke
1 velika šaka rikole
4 - 5 komada rotkvica
šaka oraha
100 g kus-kusa
maslinovo ulje
velika žlica senfa
3 do 4 žlice jabučnog octa

Zagreb, 200418.
Slavica Sagolj napravila je slana jela s jagodama; hladnu juhu od jagoda, rizoto, sendvice s jagodama sparogama, articokama, salatu s jagodama, orasima i krekerima i sporo pecena svinjetina s umakom od jagoda.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Piletinu izrezati na prutiće i začiniti soja sosom. Dok se piletina marinira, oprati obje vrste salate i pripremiti kus-kus prema uputama na pakiranju. Zagrijati gril tavu i ispeći piletinu. U veliku zdjelu staviti obje vrste salate, rotkvicu narezati na kolutiće, gorgonzolu na kockice. Dodati kus kus, orahe, jagode narezane na četvrtine i ispečenu piletinu. U zdjelicu staviti senf, maslinovo ulje i jabučni ocat, dobro promiješati i začiniti salatu. Sve lagano promiješati i servirati. Isto tako salatu umjesto jabučnog octa možete začiniti i limunovim sokom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 17:01