500 g svinjskog buta sol papar pečena mljevena paprika češnjak kajenski papar ružmarin 300 g mlade mrkve 50 g maslaca 500 g jagoda jednu čili papričicu |
Meso ostaviti u komadu te ga začiniti solju, paprom, pečenom mljevenom paprikom, kajenskim paprom i svježim ružmarinom. Ostaviti da odstoji oko sat vremena, idealno bi bilo učiniti to večer prije da se začini što bolje upiju u meso. U dublju posudu staviti masnoću te dodati meso koje je potrebno popržiti sa svih strana da se zatvore pore. Zatim ga podliti vodom do pola, posudu poklopiti, meso pirjati na laganoj vatri oko sat i pol. Pritom ga malo okretati da se ravnomjerno kuha u tekućini. Pustiti da voda ispari, no paziti da na kraju ostane reduciranog umaka, da meso nije suho. U međuvremenu jagode dobro očistiti i prepoloviti te staviti u tavu i pustiti da se lagano kuhaju. Nakon nekoliko minuta dodati jednu sitno nasjeckanu čili papričicu, malo soli i papra te kuhati na laganoj vatri dok tekućina ne ispari. Na samom kraju mladu mrkvu očistiti i staviti na zagrijani maslac te pirjati dvije do tri minute. Po želji dodati sitno nasjeckanog peršina ili svježe mente. Prilikom serviranja bitno je da su sve komponente tople.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....