1 paket tjestenine (npr. linguine)
500 g jagoda
5 - 6 komada sušenih rajčica iz maslinova ulja
500 g kozica
1 - 2 grančice svježeg bosiljka
2 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
Očistite kozice i stavite ih sa strane. Očistite jagode, narežite ih na veće dijelove i stavite sa strane. U slanu vodu stavite kuhati tjesteninu. Na tavici ugrijte maslinovo ulje. Češnjeve češnjaka nemojte guliti, nego ih malo pritisnite dlanom (da opna pukne) i stavite na maslinovo ulje da puste miris. Grubo narežite sušene rajčice i dodajte ih na ulje. Nakon nekoliko minuta dodajte kozice. Posolite i popaprite. Dinstajte 2 - 3 minute. Maknite s vatre, izvadite češnjeve češnjaka i dodajte natrgane listiće bosiljka. Procijedite tjesteninu, pomiješajte je s dobivenim umakom, nježno umiješajte jagode i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....