1 pakiranje tosta 1 tikvica 350 g jagoda svježi vlasac 2 - 3 svježe ljute papričice svežanj mladog luka 1 artičoka žlica chia sjemenki 250 g šparoga par listova blitve šaka svježe mente |
Na kruh namazati dip od avokada, zatim slagati tikvicu, jagode i posudi sitno narezanim vlascem. Drugi tost također premazati namazom od avokada te posložiti pečenu papriku, jagode i na kolutiće narezan mladi luk. Na treći komad na namaz od avokada ide blanširana, pa prepržena artičoka, jagode i chia sjemenke. I na kraju na četvrti tost, osim namaza od avokada, staviti blanširane šparoge i blitvu, jagode i listiće svježe mente. Slagati sendviče dok se sastojci ne potroše. Za snimanje smo slagali ove kombinacije, no možete napraviti i neku svoju, novu kombinaciju.
DIP OD AVOKADA
2 zrela avokada 3 žlice limunova soka žlica maslinova ulja 2 češnja češnjaka žlica nasjeckanog peršina sol i papar |
Avokado prerezati po dužini, odstraniti košticu pa žlicom izvaditi mesnati dio. Od njega napraviti pire mikserom ili sjeckalicom te dodati limunov sok, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, sol, papar i nasjeckani peršin. Sve dobro promiješati. Šnite tosta popržiti u tosteru ili na gril tavi. Tikvicu izrezati na kolutove i kratko popržiti bez dodatka masnoće. Isto učiniti s ljutim papričicama, ali ih prije dobro očistiti od sjemenki. Mladi luk izrezati na kolutiće. Šparoge i blitvu nekoliko minuta blanširati u slanoj vodi te odmah isprati hladnom vodom. Artičoku očistiti, blanširati u slanoj vodi par minuta te kratko popržiti na maslinovu ulju. Jagode dobro oprati, očistiti od peteljki i narezati po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....