ZASITNO I FINO

Jaja pripremljena na ovaj način mogu biti više nego dobar, a tako jednostavan ručak usred tjedna

 Gmvozd/Getty Images
Turska jaja jelo su koje vas neće ostaviti ravnodušnima, a za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka

Trebat će vam:

1 šalica grčkog jogurta

sol

1-2 režnja češnjaka

4 jaja

3 žlice maslinova ulja

1-2 žlice octa

2 žličice pahuljica crvene paprike

Priprema:

U zdjelici pomiješajte jogurt sobne temperature i usitnjeni češnjak, dobar prstohvat soli i dobro umutite. Podijelite smjesu od jogurta u dvije zdjelice za posluživanje i ostavite ih sa strane. U srednje velikoj posudi zagrijte vodu pa dodajte ocat. U međuvremenu razbijte jaje o mrežastu cjediljku koju ste stavili iznad male zdjele. Lagano vrtite jaje u cjediljki kako biste ocijedili tekući dio bjelanjaka (tako će poširano jaje izgledati urednije). Prebacite jaje u ramekin posudu. Kada je voda spremna, drvenom kuhačom je promiješajte da se stvori vrtlog. Brzo dodajte jaje u sredinu vrtloga i kuhajte 2-3 minute. Kada ste spremni, pomoću šupljikave žlice prebacite jaje na tanjur obložen papirom za pečenje. Ponovite s ostalim jajima. Dok se zadnje jaje kuha, u maloj tavi zagrijte maslinovo ulje i pahuljice crvene paprike na srednje jakoj vatri. Poširana jaja odmah premjestite u pripremljene posudice s jogurtom i pokapajte zagrijanim uljem. Poslužite uz kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 22:24