Trebat će vam:
1 šalica grčkog jogurta
sol
1-2 režnja češnjaka
4 jaja
3 žlice maslinova ulja
1-2 žlice octa
2 žličice pahuljica crvene paprike
Priprema:
U zdjelici pomiješajte jogurt sobne temperature i usitnjeni češnjak, dobar prstohvat soli i dobro umutite. Podijelite smjesu od jogurta u dvije zdjelice za posluživanje i ostavite ih sa strane. U srednje velikoj posudi zagrijte vodu pa dodajte ocat. U međuvremenu razbijte jaje o mrežastu cjediljku koju ste stavili iznad male zdjele. Lagano vrtite jaje u cjediljki kako biste ocijedili tekući dio bjelanjaka (tako će poširano jaje izgledati urednije). Prebacite jaje u ramekin posudu. Kada je voda spremna, drvenom kuhačom je promiješajte da se stvori vrtlog. Brzo dodajte jaje u sredinu vrtloga i kuhajte 2-3 minute. Kada ste spremni, pomoću šupljikave žlice prebacite jaje na tanjur obložen papirom za pečenje. Ponovite s ostalim jajima. Dok se zadnje jaje kuha, u maloj tavi zagrijte maslinovo ulje i pahuljice crvene paprike na srednje jakoj vatri. Poširana jaja odmah premjestite u pripremljene posudice s jogurtom i pokapajte zagrijanim uljem. Poslužite uz kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....