Jaja s krumpirom i karameliziranim lukom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 žlice maslaca
  • 3 glavice luka (oguljene i narezane na kolutove)
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica aceta balsamica
  • 2-3 žlice maslinova ulja
  • 3 krumpira (oguljena i narezana na tanke ploške)
  • 8 jaja
  • 1,5 dcl slatkog vrhnja

Priprema

1. korak

Na vrućem ulju popržite tanko narezane ploške krumpira te ih ostavite po strani na kuhinjskom papiru.

Luk propirjajte na maslacu. Nakon nekoliko minuta dodajte sitno sjeckani češnjak. Pirjajte, povremeno miješajući, na laganoj vatri petnaestak minuta.

2. korak

Kad luk omekša dodajte šećer i aceto balsamico. Kuhajte još nekoliko minuta dok se šećer ne otopi (oko 5 minuta). Maknite luk s vatre te posolite i popaprite.

3. korak

Zagrijte ulje u tavi (promjera oko 20 cm, na njega posložite krumpir, luk a zatim dodajte umućena jaja pomiješana sa slatkim vrhnjem, paprom i soli. Jaja lagano prelijte preko luka i krumpira, a jačinu vatre smanjite.

4. korak

Jaja se peku dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Kad su gotova, izvadite ih iz tave i ostavite da odstoje par minuta. Jaja razrežite na šnite i posipajte sitno sjeckanim listom peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 21:27