SHAKSHUKA

Jaja u umaku od rajčice i paprike postaju raskošan doručak ili brz, ali ukusan ručak

 Lisovskaya
Ovo jelo poznatije je i pod nazivom shakshuka, a ono što nam se daleko najviše sviđa, prilagoditi je možete samo sebi

Trebat će vam:

1 luk
1 paprika
2 rajčice
1 režanj češnjaka
4 jaja
žličica kumina
prstohvat čilija
sol, papar

Priprema:

Na dobro zagrijanom ulju najprije kratko pirjajte luk koji ste nasjeckali na sitno. Pustite da se zastakli pa dodajte sjeckanu papriku i rajčicu. Pirjajte dok povrće ne omekša, a ako je potrebno, dodati možete i dvije žlice umaka od rajčice. Začinite kuminom i čilijem, soli i paprom. Nakon 10-ak minuta pirjanja, na povrće razbijete jaja, poklopite i pecite još 5-10 minuta ili dok jaja nisu pečena. Poslužite toplo uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 07:06