![Dolac je zadnjih dana pod opsadom](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/12/29/k_35959783_640.jpg)
Treba vam:
1 janjeći but
2 žlice maslinova ulja
2 žlice svježeg ružmarina
sol i papar
povrće (luk, mrkva, krumpiri, prokulice...)
Zagrijte pećnicu na 200°C. Pomiješajte ulje, ružmarin, sol i papar u zdjelici. Premažite mješavinom janjeću koljenicu. Operite povrće i po potrebi razrežite na komade jednake veličine. U dublji lim za pečenje stavite povrće tako da prekrije dno pa stavite janjeći but na povrće. Termometrom za meso izmjerite temperaturu najdebljeg dijela buta, pazeći da ne ubodete izravno uz kost. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite sve dok unutrašnja temperatura buta ne bude 60°C za srednje pečeno meso, odnosno 70°C za dobro pečeno. Kada ste postigli željenu temperaturu, izvadite pečenku, prekrijte folijom ili poklopcem i pustite da odmara 15 minuta pa razrežite i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....