Janjeći žgvacet

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg janjeći but
  • maslinovo ulje
  • luk
  • 4 češnja češnjaka
  • peršinov list
  • klinčić
  • muškatni oraščić
  • 500 ml temeljca
  • 1 dcl vina
  • nekoliko grančica ružmarina
  • 450 g tjestenine

Priprema

1. korak

Janjeći but izrezati na manje komade veličine zalogaja. Dinstati ga na maslinovu ulju, zatim dodati narezani luk, češnjak, peršinov list, klinčić i muškatni oraščić. Podliti crnim vinom, ubaciti koji lovorov list i grančicu ružmarina pa dinstati uz podlijevanje temeljcem ili vodom dok meso potpuno ne omekša i sve se lijepo ne spoji. Posoliti i popapriti. Poslužiti uz domaću tjesteninu ili palentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2024 09:30