Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg janjeći but
- maslinovo ulje
- luk
- 4 češnja češnjaka
- peršinov list
- klinčić
- muškatni oraščić
- 500 ml temeljca
- 1 dcl vina
- nekoliko grančica ružmarina
- 450 g tjestenine
Priprema
1. korak
Janjeći but izrezati na manje komade veličine zalogaja. Dinstati ga na maslinovu ulju, zatim dodati narezani luk, češnjak, peršinov list, klinčić i muškatni oraščić. Podliti crnim vinom, ubaciti koji lovorov list i grančicu ružmarina pa dinstati uz podlijevanje temeljcem ili vodom dok meso potpuno ne omekša i sve se lijepo ne spoji. Posoliti i popapriti. Poslužiti uz domaću tjesteninu ili palentu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....