Težina pripreme: jako lagano
Sastojci
- 1,5 – 2 kg janjeće plećke
- 1 kg krumpira
- 3-4 mrkve
- glavica i pol češnjaka
- 2 poriluka
- mali snop šparoga
- 2-3 grančice ružmarina
- 2 lovorova lista
- 200 ml vijelog vina
- sol i papr
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Janjetinu posolite i popaprite. Na par mjesta zarežite meso nožem pa utaknite ružmarin, lovorom i nekoliko neoguljenih režnjeva češnjaka. Zalijte meso maslinovim uljem i pustite da odstoji barem dva sata.
2. korak
U posudu za pečenje stavite maslinovo ulje pa položite janjetinu i pecite je oko pola sata na 200 stupnjeva. Dolijte zatim malo tople vode ili ugrijanog janjećeg ili mesnog temeljca, prekrijte je folijom, temperaturu pa pecite još oko sat i pol do dva uz okretanje i podlijevanje na 160 stupnjeva.
3. korak
Pola sata prije kraja dodajte narezani i začinjeni krumpir, mrkvu, poriluk i češnjak te podlijte sve bijelim vinom. Šparoge dodajte petnaestak minuta prije nego što je sve pečeno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....