Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 80 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 600 g krte janjetine (mi smo koristili dio od buta)
- 0,5 dcl maslinovog ulja
- 1/2 šalice smeđe leće
- 1/2 šalice amaranta
- 2 veće mrkve
- 1 ljubičasti luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 l temeljca (mi smo koristili pileći)
- sol, žličica curryja
- 300 g špinata
- 1 dcl jogurta
Priprema
1. korak
Meso očistite od svih žilica i loja pa narežite na kockice jednake veličine. Zagrijte maslinovo ulje u loncu pa na njemu zapecite meso dok ne potamni sa svih strana.
2. korak
Tada dodajte sitno sjeckani luk pa i njega malo zapecite. Dodajte mrkvu, češnjak i leću pa podlijte zagrijanim temeljcem. Posolite i pustite neka se kuha oko sat vremena.
3. korak
Tada provjerite je li meso sasvim mekano. Dodajte amarant i curry i kuhajte još petnaestak minuta. Pred sam kraj gulašu dodajte i listove špinata. Kuhajte tek toliko da uvenu i malo umekšaju. Poslužite sa žlicom jogurta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....