Za četiri komada srednje veličine trebat će vam:
250 g kupusa
2 mlada luka
100 g svinjetine
pola žličice soli
četvrt žličice šećera
4 jaja
200 ml vode
1 žličica dashi temeljca
160 g brašna
bonito pahuljice
Za umak:
4 žlice umaka od rajčice ili kečapa
4 žlice Worcestershire umaka
2 žličice meda
2 žličice umaka od kamenica
Za posluživanje:
ukiseljeni đumbir
kewpie majoneza
Priprema:
Kupus narežite na tanke trakice, a mladi luk na kolutiće. U 200 ml vode rastopite žličicu dashi praha da dobijete temeljac. U posebnoj posudi pomiješajte brašno i dashi temeljac dok ne dobijete rijetko tijesto bez grudica. Svinjetinu narežite na tanke listiće i stavite sa strane. U četiri zdjelice ubacite šaku narezanog kupusa i mladi luk, dodajte jaje u svaku i dobro izmiješajte. Dodajte četvrtinu tijesta u svaku zdjelicu i ponovno promiješajte. Dobro zagrijte tavu pa izlijte smjesu te ju rasporedite u sloj debeo otprilike 2 cm. Na gornju stranu poslažite trakice svinjetine i bonito pahuljice. Kada se rubovi ispeku, s dvije lopatice preokrenite palačinku i prekrijte ju poklopcem da se pari (i peče) nekoliko minuta. Preokrenite palačinku da provjerite je li meso pečeno, a zatim ju prebacite na tanjur i prelijte umakom te poslužite s majonezom i ukiseljenim đumbirom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....