Trebat će vam:
(za 4 osobe)
10 - 12 listova raštike ravnog lista
1 batat
150 g bulgura
400 g janjetine
sol
Priprema:
Pripremite prvo smjesu tako da zasebno skuhate bulgur i batat te ih pustite da se ohlade. U zdjeli pomiješajte ohlađeni bulgur, batat, sol i mljevenu janjetinu kako biste dobili kompaktnu smjesu u kojoj batat djeluje kao vezivo. Vrhovi i bočne strane raštike idealni su za pripremu japraka, pa iz listova izrežite kvadratne komade tako da ne bude dijelova stapki. Obarite izrezane listove u toploj vodi i položite ih na čistu dasku. Smjesom punite listove i motajte ih kao sarmice. Zagrijte lonac vode do ključanja i na njega stavite posude za parenje od bambusa. Na pari su japraci gotovi za pet do sedam minuta. Razrežite i provjerite jesu li gotovi. Poslužite s konfitiranim rajčicama i jusom od janjetine.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....