Blogerska vilica

Japrak od raštike ili kako pobijediti punjene paprike?

 Zvonimir Ferina
Ako se i u vašem domu raštika udomaćila, onda ovaj recept morate isprobati!

Bacite pogled na još jedan recept Zvonimira Ferine i Kasandre Draganić i vratite se u neka zaboravljena vremena!

Kasandra: ''Ja se, moram priznat, još nisam sprijateljila s tom biljkom. Nisam neki ljubitelj kelja, a ovo mi je poprilično slično okusom. Kad sam odlučila da ćemo za ovaj post kuhati upravo ovo dalmatinsko/hercegovačko jelo turskog porijekla, prvo što mi je palo na pamet je da moram uvaliti koju papriku u lonac, za svaki slučaj da imam što pojesti ako mi raštika baš neće dobro sjesti.''

Zvonimir Ferina

Trebat će vam:

750 grama mljevene junetine (mi smo koristili miješano)
20ak listova mlade raštike
1 veća glavica luka
1 šalica riže
150 grama pancete
2 češnja češnjaka
peršin
sol, papar, crvena paprika
1 jaje
1,5 dcl pasirane rajčice
dvije žlice brašna
voda
vrhnje ili jogurt za posluživanje

Zvonimir Ferina

Cijeli recept pročitajte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 08:56