Povratak toplijih dana još nas je jednom razveselio pa smo, u tu čast, napravili sočan kolač od tek nekoliko sastojaka koje smo već imali u smočnici. Za pripremu nam je trebalo i tek malo kokosa i konzerva ananasa te uobičajeni sastojci za slastice. Najbolje od svega, ovaj kolač radi se u jednoj posudi i, ako se upustite u pripremu, nećete uprljati baš ništa što ne morate. Priprema je gotova u 10-ak minuta, a dok je kolač u pećnici, vrijeme iskoristite za polagano ispijanje kave.
Trebat će vam:
150 g kokosa
1 veća konzerva narezanog ananasa
220 g brašna
115 g maslaca sobne temperature
1/2 žličice soli
1/2 žličice sode bikarbone
200 g smeđeg šećera
3 jaja
1 čašica kiselog vrhnja
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. U posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi izradite pjenasto mikserom maslac i šećer pa dodajte jaja, jedno po jedno. Smanjite brzinu miksera na najnižu pa dodajte brašno koje ste pripremili u tri dijela i kiselo vrhnje. Zatim u tu smjesu umiješajte jednu šalicu kokosova brašna i ocijeđene komade ananasa. Izlijte smjesu u kalup za kruh ili u pleh za kolač, ali ga prije premažite maslacem i zalijepite komad papira za pečenje. Po kolaču pospite preostalo kokosovo brašno. Pecite oko jedan sat pa provjerite čačkalicom ili štapićem za ražnjić je li kolač pečen u sredini - čačkalica mora ostati suha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....