Gozba za ručak

Jedini recept za mesnu štrucu koji će vam ikad trebati i svi će vas pitati u čemu je tajna

 Lauripatterson/Getty Images
Nećete provesti sate u kuhinji, a dobit ćete ručak dostojan svakog slavlja!

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:

750 g mljevenog miješanog mesa
5 jaja
100 g špeka
200 ml kiselog vrhnja
1 vezica peršina
1 glavica luka
žličica crvene paprike
sol i papar

Priprema:

Skuhajte tri jaja i pustite da se ohlade pa ih očistite od ljuske.

Pomiješajte u zdjeli mljeveno meso, 100 g usitnjenog špeka, dobro usitnjeni luk, peršin narezan na sitno, začine i dva sirova jaja te miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

Rasporedite smjesu na papir za pečenje u sloju od 1,5 cm.

U sredinu složite kuhana jaja pa zarolajte i oblikujte štrucu.

Prebacite u posudu za pečenje, zalijte kiselim vrhnjem i pecite 40 minuta na oko 180 °C.

Poslužite uz pire krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 23:10