Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
- 3-4 mlada luka
- 400 g smrznutih lignji
- 500 g rezanaca
- 2 mrkve
- 3 žlice soja sosa
- 1 žlica sezamova ulja
- 1 žličica kikiriki maslaca
- 1 manji komadić đumbira
- 3 režnja češnjaka
- 3 žlice sezama
- sol i papar
- ulje
Priprema:
Najprije pomiješajte soja sos, sezamovo ulje i kikiriki maslac i ostavite sa strane. Na dobro zagrijanom woku ili dubljoj tavi zagrijte ulje. Dodajte mrkvu koju ste narezali na tanke štapiće. Pirjajte minutu pa dodajte mladi luk i đumbir koje ste nasjeckali na manje komadiće. Zatim dodajte kolutiće lignji te na tanke listiće nasjeckani češnjak. Sve nekoliko puta okrenite u woku ili tavi. Rezance skuhajte. Povrće i lignje prelijte umakom od soja sosa, a zatim ubacite rezance i dobro pomiješajte. Dodatno začinite po želji. Na kraju sve možete posipati tostiranim sezamom i malo svježeg mladog luka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....