VIDEO RECEPT DANA

Jednom kada isprobate ovu krumpir salatu, više je nikad nećete raditi na drugačiji način

 Berislava Picek/Cropix/
Osim što će se odlično složiti uz komad mesa s grilla, ova salata može biti itekako dobro i zasitno glavno jelo

Za dobru krumpir salatu nije potrebno previše sastojaka, a ipak ih valja odabrati pažljivo. Ovog puta odmakli smo se od klasika koji uključuje krumpir, luk, ocat i ulje i napravili zdjelu kremaste salate koja vrlo lako može postati i glavno jelo. Ovoj kombinaciji sastojaka, naime, možete dodati i tunu iz konzerve ili ostatke mesa od jučerašnjeg ručka, sve dobro promiješati i dobili ste novo, zasitno jelo za prste polizati.

image
Berislava Picek/Cropix/

Najprije napravite ukiseljenu ljutiku za koju će vam trebati svega tri sastojka i malo vremena. Iako na prvu zvuči komplicirano, ovaj korak oduzet će vam najmanje vremena, a zahvaljujući upravo dodatku ukiseljene ljutike, jelo će biti više nego ukusno. Koristite mladi krumpir, spojite ga s mahunama i jajima, dodajte i krastavac, a potom sve prelijte jednostavnim, aromatičnim, kremastim dressingom.

Za ukiseljenu ljutiku trebat će vam:

tri ljutike

pola žličice soli

3 žlice octa

Salata:

1 kg krumpira (kuhati)

250 grama mahuna (kuhati)

6 jaja (kuhati)

1 krastavac (svježi)

pola komorača (svježi)

sjeckani svježi vlasac

papar

Dressing:

50 g majčine dušice

50 g kopra

2 češnja češnjaka

2 žličice kapara

sol

250 g majoneze

sok 1 limuna

Priprema:

Ljutiku izrezati na tanke listiće, pomiješati sa soli i octom te pustiti da odstoji dok se pripremaju ostali sastojci. Mladi krumpir skuhajte, a mahune kratko blanširajte. Jaja također skuhajte na tvrdo. Komorač izrežite na tanke listiće, krastavac također. Vlasac usitnite. Sve pomiješajte. Majčinu dušicu i kopar nasjeckajte. Pomiješajte majonezu, sok limuna, malo soli, sjeckane kapare i isjeckani češnjak s majčinom dušicom i koprom. Spojite sve segmente recepta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 00:19