Nakon što nam je pokazao kako od svega nekoliko namirnica pripremiti osvježavajući sorbet od manga, kao i kako spremiti klasičnu žutu slastičarsku kremu, slastičar Admir Karalić iz zagrebačkih Gastronomada prihvatio se čokolade te nam prvo objasnio što je ključ posebno glatkog čokoladnog ganachea, da bi nam u novom videu iz serijala Kuhaj bolje spremio i osobito kremast mousse od čokolade.
Sastojci koje Admir Karalić koristi u svojoj verziji moussea su mlijeko, vrhnje za šlag, želatina i tamna čokolada. Ističe da za pripremu moussea možete koristiti i mliječnu čokoladu, ali i onu bijelu. Kod bijele čokolade možete jedan dio vrhnja zamijeniti s pireom od voća, što će mousseu, osim odličnog okusa, dati i atraktivnu boju, osobito kada ga radite od crvenog voća.
Kako bi dobio stabilnu teksturu samog moussea, Karalić koristi želatinu koju je namočio u hladnu vodu i kasnije ocijedio te ubacio u otopljenu čokoladu. Objasnio je kako koristi želatinu u listićima, iako se u dućanima može naći i verzija želatine u prahu. Postupak pripreme je gotovo identičan, ali s listićima ne možete pogriješiti dok s prahom morate paziti na omjer vode.
Kako tekstura ipak ne bi bila prečvrsta, u mješavini se koristi i mlijeko i to za topljenje čokolade. Zagrijano mlijeko Karalić prelije preko čokolade i pusti da prvo kratko stoji, a zatim tek miješa dok ne dobije ujednačenu kremu u kojoj prvo dodaje želatinu, a zatim i tučeno vrhnje za šlag.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....