ISPROBANI RECEPT

JEDNOSTAVAN RECEPT KOJI MORATE ISPROBATI: Popečci od krumpira s omiljenim hrenom za malo hladnije dane!

Iako ga najčešće povezujemo s uskrsnim doručkom, hren je zdrava i ljekovita biljka koju možemo koristiti i u brojnim drugim jelima kako bismo ojačali svoj prirodni imunitet.
2 velika krumpira
pola glavice crvenog luka
1 režanj češnjaka
1,5 žličica kumina
ulje
2 srednje pečene cikle
300 g kiselog vrhnja
30 g ribanog hrena
1 žlica majoneze
sol i papar

Naribajte krumpire i iscijedite iz njih suvišnu tekućinu. Ogulite i dobro usitnite luk, ogulite i zdrobite češnjak, a potom lagano tostirajte sjemenke kumina u suhoj tavi. Pomiješajte krumpire, luk i češnjak u velikoj zdjeli pa dodajte kumin, sol i papar. Kalup za muffine premažite s malo ulja pa obložite svaku rupu mješavinom naribanog krumpira i luka. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite krumpir sat vremena, dok košarice ne postanu smeđe i hrskave. Nemojte zaboraviti okrenuti kalup nakon pola sata kako bi se sve košarice podjednako ispekle. Pripremite umak od hrena tako što ćete pomiješati kiselo vrhnje, majonezu i hren. Kada su košarice od krumpira gotove, dodajte u svaku žlicu umaka od hrena i dovršite ciklom koju ste narezali na kockice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 21:47