JELA OD RIBE

JEDNOSTAVAN RUČAK IZ MORA: Ceviche od hobotnice

 Marko Miščević
Kad smo ga zamolili da pripremi jela od ribe, Kostarikanac Esteban Antillon zadovoljno je pljesnuo rukama i bacio se na kuhanje!
750 g hobotnice
1 mali crveni luk
10 limeta
1-3 žlice usitnjenog svježeg korijandera
2 žlice maslinova ulja
1 čili papričica
sol i papar

Marko Miščević

Skuhajte hobotnicu, ohladite je i izrežite na manje komade. Luk narežite na tanke ploškice, stavite ih u zdjelicu, dodajte malo soli i natopite vodom. Pustite da stoje oko deset minuta pa ih iscijedite te razdijelite na dva dijela. Stavite u novu zdjelu usitnjenu hobotnicu, dodajte sok osam limeta, pola pripremljenog luka, očišćenu i usitnjenu čili papričicu i sol te pustite da se marinira nekoliko sati. Ostatak luka stavite u posebnu zdjelu, iscijedite u nju preostale dvije limete, posolite po potrebi i stavite da se marinira nekoliko sati. Pomiješajte hobotnicu s ukiseljenim lukom, maslinovim uljem i usitnjenim korijanderom. Poslužite uz kuhani slatki krumpir i gotovi prženi kukuruz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 23:56