750 g hobotnice 1 mali crveni luk 10 limeta 1-3 žlice usitnjenog svježeg korijandera 2 žlice maslinova ulja 1 čili papričica sol i papar |
Skuhajte hobotnicu, ohladite je i izrežite na manje komade. Luk narežite na tanke ploškice, stavite ih u zdjelicu, dodajte malo soli i natopite vodom. Pustite da stoje oko deset minuta pa ih iscijedite te razdijelite na dva dijela. Stavite u novu zdjelu usitnjenu hobotnicu, dodajte sok osam limeta, pola pripremljenog luka, očišćenu i usitnjenu čili papričicu i sol te pustite da se marinira nekoliko sati. Ostatak luka stavite u posebnu zdjelu, iscijedite u nju preostale dvije limete, posolite po potrebi i stavite da se marinira nekoliko sati. Pomiješajte hobotnicu s ukiseljenim lukom, maslinovim uljem i usitnjenim korijanderom. Poslužite uz kuhani slatki krumpir i gotovi prženi kukuruz.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....