JELA OD RIBE

JEDNOSTAVAN RUČAK IZ MORA: Riba pečena u soli

Kad smo ga zamolili da pripremi jela od ribe, Kostarikanac Esteban Antillon zadovoljno je pljesnuo rukama i bacio se na kuhanje!
1 kg orade ili slične ribe u komadu
1 kg soli
3 bjelanjka
60 ml vode
ekstra djevičansko maslinovo ulje
kriške limuna
peršin

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Pomiješajte u zdjeli sol, bjelanjke i 60 ml vode sve dok ne dobijete smjesu koja nalikuje na mokri pijesak. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te na njega nanesite pola smjese soli, izravnajte je kako biste dobili donji sloj. Stavite na sol očišćenu ribu bez ljuski te ju prekrijte ostatkom smjese. Pecite ribu 25 minuta pa ju izvadite iz pećnice i pustite da stoji još 10 minuta. Žlicom razbijte stvrdnutu, smeđu koru od soli. Izvadite ribu i očistite je od kostiju. Poslužite filete s maslinovim uljem, usitnjenim peršinom i kriškama limuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 06:11