1 kg orade ili slične ribe u komadu 1 kg soli 3 bjelanjka 60 ml vode ekstra djevičansko maslinovo ulje kriške limuna peršin |
Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Pomiješajte u zdjeli sol, bjelanjke i 60 ml vode sve dok ne dobijete smjesu koja nalikuje na mokri pijesak. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te na njega nanesite pola smjese soli, izravnajte je kako biste dobili donji sloj. Stavite na sol očišćenu ribu bez ljuski te ju prekrijte ostatkom smjese. Pecite ribu 25 minuta pa ju izvadite iz pećnice i pustite da stoji još 10 minuta. Žlicom razbijte stvrdnutu, smeđu koru od soli. Izvadite ribu i očistite je od kostiju. Poslužite filete s maslinovim uljem, usitnjenim peršinom i kriškama limuna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....