JELA OD RIBE

JEDNOSTAVAN RUČAK IZ MORA: Riblji tacosi

 Marko Miščević
Kad smo ga zamolili da pripremi jela od ribe, Kostarikanac Esteban Antillon zadovoljno je pljesnuo rukama i bacio se na kuhanje!
500 g bijele ribe poput oslića
dvije žlice ulja
sol
papar
1 limeta ili limun
1 jalapeño papričica
8 tortilja od brašna ili kukuruza
ljuti umak po želji
četvrtina glavice kupusa
rajčica
rukola
kiselo vrhnje

Marko Miščević

Kupus naribajte, crveni luk i jalapeño papričicu narežite na tanke ploškice, a rajčice na kocke. Izrežite ribu na trakice, začinite sa soli i paprom te popržite na tavi dok ne postane hrskava. Zagrijte tortilje na toploj tavi po 15 sekundi. Pripazite na vrijeme dok ih grijete jer ostavite li ih u tavi predugo, previše će otvrdnuti. Stavite meso u tortilju, dodajte povrće koje ste pripremili i opranu rukolu te začinite ljutim umakom po želji, malo soka limete i malo kiselog vrhnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 07:16