LAGANI RUČAK PETKOM

Jednostavna i brza salata s tunom, sezamom, cherry rajčicama i đumbirom

 Panagiotis Kyriakos
Pripazite na vrijeme pečenja tune kako je ne biste presušili i svakako na kraju dodajte još žlicu ili dvije maslinovog ulja

Trebat će vam:

2 odreska tune
200 g lisnate salate
200 g cherry rajčica
1 krastavac
1 limun
1 žlica sezama
3 žlice soja sosa
1 manji komadić đumbira
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Najprije dobro zagrijte tavu, a zatim pomoću papirnatog ubrusa koji ste lagano nauljili prođite po površini tave. Tunu začinite soli i paprom pa je stavite peći na vruću tavu. Pecite minutu do dvije sa svake strane, ovisno o debljini odreska. Ne želite da se tuna prepeče kako ne bi bila previše suha. Lisnatu salatu operite i usitnite do veličine zalogaja, a krastavac nasjeckajte. Kad je tuna gotova, na tavu na kojoj se pekla stavite cherry rajčice, kratko ih zapecite pa maknite s tave. U većoj posudi pomiješajte lisnatu salatu, cherry rajčice i krastavac. U posebnoj posudici pomiješajte sezam, limunov sok, naribajte komadić đumbira i dodajte soja sos. Dobivenom smjesom začinite salatu, raspodijelite je na tanjure i na vrh dodajte odrezak tune koji ste narezali na ploške.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 03:38