PO RECEPTU CHEFICE

Jednostavna i lagana tajlandska salata od krastavaca, kikirikija, mrkve i rajčica

 Biljana Blivajs/Cropix
Saralee Madnui, koja stoji iza Saralee‘s thai street food kioska i restorana, otkrila nam je recept za laganu ljetnu salatu

Trebat će vam:

½ režnja češnjaka

1-2 čili papričice

1 žlica ribljeg umaka

1 žlica šećera

1 ½ žlica soka od limete

1 žlica pečenog kikirikija

1 krastavac, oguljen i narezan na rezance

½ mrkve, oguljene i narezane na rezance

1-2 nasjeckane zelene mahune

1-2 cherry rajčice, prerezane popola

Priprema:

U mužar ubacite češnjak, čili i manji dio kikirikija. Pretvorite u grublju pastu. Dodajte šećer, riblji umak i sok od limete te nastavite tuckati u mužaru dok se šećer u potpunosti ne sjedini s ostatkom sastojaka. Dodajte krastavac, mrkvu, mahune i rajčicu i još kratko miješajte kako bi povrće otpustilo svoje sokove. Premjestite na tanjur i pospite s još kikirikija. Poslužite odmah.

Dodatni savjet!

Ova salata inače se radi s papajom pa, u slučaju da pronađete dobar primjerak, krastavac zamijenite njome. Također, uz salatu možete poslužiti i rižu te rezance.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2024 22:26