ŠTO KUHATI LJETI?

Jednostavna piletina s krumpirom iz pećnice jedan nam je od omiljenih ljetnih ručkova

 Zi3000/Getty Images
Uz ribu na gradele i dobar roštilj, ovo je jedno od jednostavnijih i dražih jela kojima se vraćamo svakog ljeta

Trebat će vam:

2 kg pilećih bataka

4 srednja krumpira

1 luk

1 žlica maslinova ulja

2 žličice nasjeckanog svježeg ružmarina

pola glavice češnjaka

2 žličice nasjeckanog svježeg timijana

3⁄4 žličice mljevene paprike

pola žličice soli

1 žličica papra

3 žličice mješavine začina od sušenog bilja

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 230 °C i rešetke stavite u gornju i donju trećinu pećnice. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje. Krumpir i luk narežite na ploške, odvojite režnjeve češnjaka, ali ih ostavite neoguljene. Ubacite u zdjelu s uljem, ružmarinom, majčinom dušicom, 1/2 žličice papra i 1/4 žličice soli. Pomiješajte da se začini i ulje rasporede pa raširite po limu za pečenje. Dodajte piletinu u zdjelu za miješanje i pospite s dvije žličice mješavine začina, soli i paprom. Stavite piletinu na povrće u limu za pečenje. Pecite piletinu i povrće na donjoj rešetki, jednom miješajući, dok krumpir ne omekša i meso ne bude pečeno oko kostiju, oko 30 minuta. Premjestite tavu na gornju rešetku i uključite opciju za grill. Pecite nekoliko minuta, dok piletina ne počne smeđiti. Poslužite uz svježu salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 10:14