PROBAJ OVO

Jednostavna riža s piletinom dobra je ideja za ručak usred tjedna, ali i vikendom

 Deposit photos
Priprema vam neće oduzeti previše vremena, a dodati možete i začine po samo svojoj želji

Trebat će vam:

1 kg piletine

300 g riže

1 luk

2 režnja češnjaka

2 mrkve

povrće po želji

100 ml bijelog vina

Temeljac

50 g maslaca

30 g parmezana

malo timijana

sol i papar

Priprema:

Na malo ulja najprije zapecite meso koje ste narezali za manje komade. Izvadite ga iz posude i na istoj masnoći pirjajte luk, dodajte češnjak, a zatim i rižu. Pustite da postane staklasta, a potom dodajte povrće koje ste nasjeckali na sitno. Vratite meso, još kratko pirjajte pa dodajte vino. Kuhajte dok alkohol ne ispari. Dodajte temeljac, timijan, sol i papar. Kuhajte dok ne riža ne postane al dente. Na kraju umiješajte maslac i parmezan. Dobro promiješajte. Dodatno začinite po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 00:04